Villa Berkel-Enschot

particulier

 

Villa Berkel-Enschot

De jaren ’70 villa is gelegen op een ruim perceel aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot. Op de begane grond zijn een royale woonkamer, woonkeuken, speelkamer en kantoor gelegen. Op de verdieping bevinden zich de slaapvertrekken.
De begane grond van de villa wordt verbouwd en uitgebreid. De huidige speelkamer en kantoor worden samengevoegd tot suite met grote slaapkamer, walk-in closet en badkamer. De achtergevel wordt uitgebouwd en volledig voorzien van glas, zodat optimaal van de tuin genoten kan worden. Aan de zijkant van de woning wordt een ruime erker gerealiseerd voor extra lichtval in het huis. De woonkamer en woonkeuken worden op deze manier vergroot en er ontstaat ruimte voor het inpassen van een nieuwe werkruimte aangrenzend aan de woonkamer.
Om de bestaande en nieuwe delen goed met elkaar in verhouding te laten komen, worden enkele ornamenten van hout verwijderd en het metselwerk van de bestaande woning geschilderd. Om de gehele woning heen wordt een luifel aangebracht die voor-, zij- en achterkant van de woning met elkaar verbind en zo de eenheid in het ontwerp versterkt.

Gegevens

Locatie: Bosscheweg, Berkel-Enschot
Type: Wonen
Vloeroppervlakte uitbreiding: 60 m²
Status: Vergunning verleend