profiel

Marcel van Dijk

 

Profiel

Ik ben altijd benieuwd wat mensen en bedrijven beweegt om een project te starten. Wat zijn de echte wensen en hoe willen ze hun verbouwde of nieuwe onderkomen gaan gebruiken? Ik analyseer en vraag en leg zo de uitgangspunten en randvoorwaarden bloot.
Ik heb daarbij een voorliefde voor transformatie opgaven. Projecten waarbij bestaande gebouwen of plekken met een dwingende context, met slimme ingrepen nieuw leven worden ingeblazen. Wat dat betreft zit ik met mijn kantoor in Innovation Powerhouse helemaal op mijn plek.
Ik vind het een prachtige uitdaging om alle verschillende ingrediënten, zoals locatie, functie en gebruikswensen, als een legpuzzel samen te voegen. Binnen de gegeven randvoorwaarden bestaat voor elke vraag een oplossing.

Gegevens

KvK
Register
59207094
1.100201.006

mei 2017 – start eigen bedrijf

na jarenlang werkervaring te hebben opgedaan bij verschillende architectenbureau’s, ben ik in mei 2017 gestart met mijn eigen architectenbureau.

juli 2016 – eerste oplevering

in 2014 ben ik naast mijn werkzaamheden voor een architectenbureau gestart met het zelfstandig aannemen en uitwerken van projecten. In 2016 is mijn eerste project, de grondige verbouwing van een vrijstaande woning in Valkenswaard, opgeleverd.

2005-2017 – werkervaring

ik ben jarenlang als projectarchitect werkzaam geweest bij architectenbureau’s De Bever architecten uit Eindhoven en Trias architecten uit Turnhout. Ik heb er veel ervaring opgedaan in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces.

juli 2005 – afgestudeerd

mijn afstudeerproject werd geselecteerd voor ‘Archiprix 2006’, de 23 beste afstudeerprojecten van Nederland.