Vergroenen en Verduurzamen Waterschap Limburg

transformatie

 

Vergroenen en Verduurzamen Waterschap Limburg

De kantoren en omgeving van Waterschap en Waterschapsbedrijf Limburg zijn vergroend en verduurzaamd. 
Met de duurzame transformatie willen Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg een voorbeeld zijn voor anderen bij het verduurzamen van gebouwen en hun omgeving, het opvangen en hergebruiken van regenwater en het verminderen van hittestress.
De bestaande gevel van het jaren zeventig gebouw zal worden vervangen door een combinatie van hoogwaardige isolatie, groengevel systemen en bamboe gevelbekleding. Ook het dak wordt verbeterd en er worden extra PV-cellen op geplaatst. Bovendien wordt een van de dakvlakken vervangen door een ‘blauwgroen’ dak. Dat is een combinatie van een waterbuffer met daar bovenop een groendak. Overtollig regenwater zal zichtbaar als een waterval de omliggende tuin instromen en daar in een systeem van wadi’s langzaam infiltreren in de grond.
De verschillende aanpassingen leiden tot een aantrekkelijk, samenhangend gebouwcomplex met prettige groene uitstraling. De regenafvoeren kunnen dankzij de buffer- en wadisystemen volledig ontkoppeld worden van het riool en de aanpassingen leiden bovendien tot een verbetering van het energielabel van het gebouw naar klasse A.
In dit project werken wij samen met bureau FRANKEN, Duva-advies, Palte BV, Huisman & van Muijen installatieadviseurs, MTD landschapsarchitecten, Kragten, gemeente Roermond. Uitvoering door Laudy Bouw & ontwikkeling.

Gegevens

Opdrachtgever: Waterschap
Locatie: Roermond
Type: Transformatie
Vloeroppervlakte: –
Status: Gerealiseerd

 

Artikel: architectenweb
Artikel: sempergreen